חומרים
חומרים
- 1 אווז בינוני או עוף בינוני
- ירקות לתבנית:
- 1 עגבנייה גדולה פרוסה
- 1 בצל פרוס
- 2 כוסות גזר גמדי
- 1 כרישה חתוכה
- 1 קישוא חתוך
חומרים למילוי
- 3 בצלים חתוכים לקוביות ומטוגנים בשמן
- 3 פרוסות לחם שרויות, טחונות ומפוררות בקערה.
- 1 חבילה פטרוזיליה שטופה וקצוצה (בערך 4 כפות)
- מלח, פלפל, פפריקה וקינמון לפי הטעם
- 4 שיני שום קצוצות או כתושות
- 1 תפוח אדמה מגורד על מגרדת דקה
- 1 ביצה
- 150 גרם שקדים קלויים או צנוברים
- למריחה על הבשר תערובת של פפריקה ומעט שמן
- אגוזים וצימוקים (לא הכרחי)
אופן הכנה
אופן הכנה
- לערבב בקערה לחם מפורר, בצל מטוגן, פטרוזיליה, מלח, פלפל ומעט פפריקה, קינמון ,שום כתוש, ביצה, שקדים וצנוברים או אגוזים וצימוקים.
- למלא את האווז או העוף בתערובת (אפשר לסגור בתפירה או בקיסמים).
- לשים את האווז או העוף בפיירקס לומרוח עליו פפריקה ושמן ולפזר הירקות החתוכים.
- להכניס לתנור בחום בינוני לשעה וחצי (אם צריך אפשר להוסיף נוזלים כמו מים או יין או מיץ פירות מהול במים.
מיץ הפירות יכול להיות מיץ תפוזים, אננס, או כל נוזל אחר לפי הטעם).