חומרים
מתכון ל-4 מנות / כל מנה מכילה 202 קלוריות
חומרים
- 150 גרם עוף
- 1/2 כרובית בינונית
- 6 כפות שמן לטיגון
רוטב 1
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית רוטב סויה
- כף יין אדום יבש
- מעט פלפל שחור
- 1/4 ביצה טרופה
רוטב 2
- 4 כפות מרק
- 1 כף סוכר
- 1 כף יין אדום יבש
- 1 כף קמח תפוחי אדמה
- 1 וחצי כף רוטב סויה
- 1 כפית חומץ אורז
- מעט פלפל שחור
- 2 כפות אבקת קארי
- 1 שן שום כתוש
אופן הכנה
אופן הכנה
- חותכים את העוף לקוביות בגודל בינוני.
- מערבבים את חומרי רוטב מספר 1. מתבלים את העוף ברוטב ומטגנים טיגון קל ב-2 כפות שמן
- מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומבשלים במים נקיים עד להתרככות.
- מערבבים את חומרי רוטב מספר 2 ומוסיפים למחבת שחוממה מראש עם 4 כפות שמן. מטגנים למשך דקה.
- מוסיפים את כל החומרים למחבת עם רוטב מספר 2 ומערבבים תוך כדי חימום למשך 3-2 דקות. מגישים
מתוך הספר של דר שרה קפלן ורחל גולן "בישול יפני במטבח הישראלי"