חומרים
מתכון ל-4 מנות / כל מנה מכיל כ־175 קלוריות
חומרים
- 4 פרוסות קרל בינוני טרי
- מעט מלח
- 1 כף יין אדום יבש
- מעט ג'ינג'ר טחון
- 3 עלי פטרוזיליה טריים
רוטב
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 וחצי כפות סוכר
- 4 כפות מרק פטריות מוכן מאבקה
אופן הכנה
אופן הכנה
- מנקים את המקרר מחלקיו הפנימיים ומעצמות, שוטפים ומייבשים בנייר סופג.
- מתבלים את פרוסות המקרל במלח. יין וג'ינג'ר ומעבירים לתבנית אפייה.
- אופים בתנור בחום של 180° למשך חצי שעה.
- מערבבים את חומרי הרוטב בכלי נפרד ויוצקים על הדג 5-4 פמים במהלך האפייה.
- מגישים בקישוט עלי פטרוזיליה.
מתוך הספר של דר שרה קפלן ורחל גולן "בישול יפני במטבח הישראלי"