דל קלוריות, טעים, מזין ומתאים לרוב הקהל
מה יש בדלעת ?
ב-100 גרם דלעת טרייה יש כ 34 קלוריות כ7 פחמימות כ 350 מג אשלגן, כ68 מקג ויטמין A שווי רטינול (המשמש כאנטיאוקסידנט (בולם חימצון ) המגן על הגוף מפני תהליכי חמצון ובכך מסייע במניעת הזדקנות , מחלות לב וכלי דם, וסרטן . משפיע על תקינות ראיית הלילה
חומרים
חומרים ל-4 מנות
- 3 כפיות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 700 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- מעט זנגביל טחון
- 4 כוסות מים
- מלח
- פלפל
- מעט קינמון טחון
אופן הכנה
אופן הכנה
- לטגן בשמן זית את שיני השום
- להוסיף את הדלעת והזנגביל ולבחוש
- ליצוק פנימה את המים ולהביא לרתיחה
- לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה
- לתבל במלח, פלפל וקינמון
- לרסק בבלנדר או בטוחן מרק חשמלי ידני
- אפשר להעביר דרך מסננת רשת תוך מעיכה, עד שכל תוכן המרק עובר
- להביא שוב לרתיחה ולהגיש חם
- אם יש צורך אפשר לדלל את המרק במעט מים רותחים או בשמנת לקצפת (לאלו שאינם מקפידים על משקלם)
באדיבות גב' חנה שאולוב- היועצת הקולינרית של האתר