בריא, משביע ויכול להוות את המרכיב העיקרי בארוחה
מה יש בעדשים ?
ב100 גרם עדשים יבשים יש כ 338 קלוריות, כ 28 גרם חלבון , כ 27 גרם פחמימות כ30 גרם סיבים, כ 929 מג אשלגן, (החיוני גם לתפקוד השרירים ותאי העצב.) כ 119 מג מגנזיום ( בין יתר תפקידיו משתתף בבניית העצם, הפעלת אנזימים שונים המשתתפים בייצור האנרגיה בגוף וויסות פעולת השרירים)כ 439 מג זרחן (מהווה גם חלק ממבנה העצם כמו גם שמשתתף בשמירת מאזן החומציות והאלקטרוליטים בגוף)
חומרים
חומרים ל-4 מנות
- 1 בצל קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס עדשים אדומות שטופות (רצוי עדשים שקופות)
- 1 כוס עגבניות מרוסקות (מקופסא )
- 2 פרוסות של שורש סלרי ,שטוף וקלוף
- 1 גזר שלם
- מלח
- סוכר
- 1 כף שטוחה של אבקת מרק עוף
- 6 כוסות מים
- קורט תבלין בהרט או כמון
- קורט אגוז מוסקט (אם לא משתמשים בכמון)
- 2 שיני שום פרוסות
- עירית קצוצה
אופן הכנה
אופן הכנה
- לאדות קלות את הבצל הקצוץ בשמן
- להוסיף את העדשים, העגבניות , הסלרי והגזר
- לתבל במלח ובסוכר
- להוסיף המים ואבקת המרק ולבחוש
- להביא לרתיחה ולבשל 45 דקות על אש נמוכה
- בזמן הבישול להוסיף את קורט הבהרט ואת קורט אגוז המוסקט או הכמון
- לבחוש מידי פעם תוך כי הבישול
- להגיש עם שום ועירית
באדיבות גב' חנה שאולוב- היועצת הקולינרית של האתר