חומרים
4 מנות/ כל מנה מכילה כ־262 קלוריות
חומרים
- 300 גרם פרוסות פילה סלמון טרי
- 2 עגבניות בינוניות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 כפות יין אדום יבש
תבלינים
- 150 גרם פירורי לחם
- 1 שן שום כתוש
- 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מעט פלפל שחור
- 1/3 כפית מלח
אופן הכנה
אופן הכנה
- שוטפים היטב את הדגים במים. מייבשים אותם בנייר סופג ומניחים בתבנית אפייה.
- מערבבים מלח, פלפל ויין, שופכים על הדגים ומניחים ל-10 דקות.
- פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי בינוני וממליחים קלות.
- מסדרים את פרוסות העגבניה על הדגים.
- מערבבים את תערובת התבלינים ושופכים על העגבניות.
- אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני עד גבוה למשך 20 דקות.
מתוך הספר של דר שרה קפלן ורחל גולן "בישול יפני במטבח הישראלי"