מה יש בו בתפ"א ?
ב- 100 גרם יש 85 קלוריות ,כ 18 גרם פחמימות ובעיקר אשלגן 326 מג (החיוני לתפקוד השרירים ותאי העצב.) ונתרן 242 מג, לא פריט מזון ל"התפאר" בו ,אולם מנחם בימי החורף הקרים , משביע ולא דיאטטי.
(אינו מתאים לסובלים מרמת אשלגן גבוהה בדם)
חומרים
חומרים ל-4 מנות
- 50 גרם חמאה
- בצל אחד חתוך לקוביות קטנות
- 600 גרם תפ"א קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- מלח
- 5 כוסות מים
- 4 מכלים של שמנת לקצפת (250 מלל כל אחד)
- 1/4 כוס פינקולדה
- אגוז מוסקט טחון
- 2 ליטר מים רותחים
- קורט מלח, פלפל ופפריקה
3 שיני שום - 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה
אופן הכנה
- להמיס את החמאה בסיר ולטגן קלות את הבצל
- להוסיף את תפ"א, מלח, המים והשמנת
- להביא לרתיחה
- לבשל על אש קטנה 5 דקות
- להוסיף את הפינקולדה ולבשל על אש קטנה נמוכה תוך כדי בחישה רבע שעה או עד שהתפ"א רכים.
- לרסק הכול בבלנדר
- להעביר דרך מסננת רשת תוך מעיכה עד שכל תוכן המרק עובר,
- להחזיר לסיר ולהרתיח שוב
- להגיש חם ולבזוק מלמעלה מעט אגוז מוסקט טחון
באדיבות גב' חנה שאולוב- היועצת הקולינרית של האתר